Begrafenis- en Crematie Vereniging "Workum en Omstreken"
 
tien meest gestelde vragen tien meest gestelde vragen

Tien  meest gestelde vragen

  1.     Wat is het voordeel van lidmaatschap van een begrafenisvereniging?
  2.     Ik woon in een andere woonplaats. Kan ik toch lid worden?
  3.     Ik ga verhuizen. Kan ik lid blijven?
  4.     Ik heb al een begrafenisverzekering. Is lidmaatschap toch verstandig?
  5.     Moet ik me bijverzekeren?
  6.     Ik heb kinderen. Kunnen die ook lid worden?
  7.     Is crematie ook mogelijk bij een begrafenisvereniging?
  8.     Ik ben niet godsdienstig. Kan ik toch lid worden?
  9.     Moeten leden activiteiten doen voor de vereniging?
  10.     Ik heb een andere vraag…

 

1 Wat is het voordeel van lidmaatschap van een begrafenisvereniging?
- De vereniging is/werkt 'lokaal' en is daardoor goed op de hoogte is van de plaatselijke faciliteiten en mensen. Hierdoor kan er beter op wensen van nabestaanden worden ingespeeld.
- De vereniging heeft een groot aantal faciliteiten in eigen beheer. Daardoor kunnen de wensen van de nabestaanden sneller worden ingewilligd.
- Daarnaast zijn de kosten van de vereniging laag, omdat het voor een groot gedeelte een vrijwilligers organisatie is met eigen voorzieningen.
- Het doel van de vereniging is het verzorgen van een begrafenis of crematie waarbij geen winst wordt gemaakt. Daardoor is de contributie laag in verhouding tot het voorzieningen pakket (zie rubriek huishoudelijk regelement) dat elk lid ervoor terugkrijgt.
- Bovendien ontvangen nabestaanden van leden bij overlijden ledenkorting.

 

2 Ik woon in een andere woonplaats. Kan ik toch lid worden?
Het is het meest praktisch om lid te zijn/worden van de vereniging in het dorp of de stad  waar je woont of waar je begraven wil worden. Dit omdat zij de begrafenis/crematie meestal ook verzorgen.

 

3 Ik ga verhuizen. Kan ik lid blijven?
Ja, dat kan altijd.
Bij overlijden keren wij aan de nabestaande de dan geldende ledenkorting uit, na het verstrekken van een kopieoverlijdensakte. Onze vereniging verricht in deze situatie meestal geen werkzaamheden.

 

4 Ik heb al een begrafenisverzekering. Is lidmaatschap van een begrafenisvereniging toch verstandig?
Dat is afhankelijk van de aard van uw begrafenisverzekering Indien u een verzekering heeft met een uit te keren bedrag, is het zeker de moeite waard om lid te worden van de begrafenisvereniging. Indien u een verzekering heeft waarbij uw begrafenis of crematie geregeld wordt, is het afhankelijk of er een extra uit te keren bedrag bij zit. Vragen hierover kan u stellen aan de penningmeester.

 

5 Moet ik me (naast lidmaatschap van de begrafenisvereniging) bijverzekeren?
Indien u lid bent van de vereniging, is het overbodig een verzekering af te sluiten die uw begrafenis of crematie regelt. Dit wordt namelijk door de vereniging gedaan. Maar er kunnen, afhankelijk van de invulling (en dus uw wensen) van de begrafenis of crematie, bijkomende kosten zijn die buiten het 'pakket' van het lidmaatschap van de begrafenisvereniging vallen.

Hogere kosten kunnen ontstaan door keuze van de grafsteen, het type graf, advertentiekosten, koffietafel etc.  Afhankelijk van uw keuze voor de invulling van de begrafenis, kunt u aanvullend een begrafenisverzekering sluiten welke een bedrag uitkeert bij overlijden. (NB: bij lidmaatschap van een begrafenisvereniging is een verzekering die de begrafenis of crematie regelt overbodig.)

 

6 Ik heb kinderen. Kunnen die ook lid worden?
Tot 18 jaar is het lidmaatschap van kinderen van leden gratis. Daarna moeten ze zelf lid worden en contributie betalen. Aanmelding door de ouders van geboren kinderen is wel noodzakelijk.

 

7 Is crematie ook mogelijk bij een begrafenisvereniging?
Ja, de vereniging regelt de begrafenis of crematie voor leden en niet-leden.

 

8 Ik ben niet godsdienstig. Kan ik toch lid worden?
Ja, de vereniging regelt de begrafenis of crematie voor de leden ongeacht hun geloofsovertuiging.

 

9 Moeten leden activiteiten doen voor de vereniging?
Nee, als lid ben je niet verplicht tot het doen van activiteiten. Indien u wel een actieve bijdrage wilt leveren, neem contact op met het bestuur.

 

10 Ik heb een andere vraag…
Heeft u een heel andere vraag? Mail ons dan op: uitvaartver.workum@gmail.com
Of bel met een van de leden van het bestuur van de begrafenis en crematie vereniging "Workum en omstreken".

terug
 
 
.

 

 

 

 

 

 

 
Website

 

 

 

Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site?   Neem a.u.b. contact op met de webmaster (Dhr. John Tigchelaar) via   uitvaartver.workum@gmail.com

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.